BT Real Estate - шаблон joomla Форекс
Perutusan YB Menteri Di Jabatan Perdana Menteri

menara menteriAlhamdulillah, saya rafa’kan setinggi kesyukuran kepada Allah Rabbal Alamin. Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW, ahli keluarga, para sahabat dan yang mengikut jejak langkahnya hingga hari kesudahan.

Sekali lagi saya merafa’kan setinggi kesyukuran kerana buat kali pertama dan julung kalinya, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) telah dapat menubuhkan sebuah pondok moden yang diberi nama Pondok Moden Al-’Abaqirah. Antara maksudnya ialah mereka yang pintar, bijaksana dan mempunyai hikmah. Inilah matlamat penubuhan pondok moden ini untuk memberi nafas baru kepada institusi pondok dan juga dapat menzahirkan hasrat kerajaan bagi melahirkan generasi ulul albab yang rabbani, faqih dan dapat menyelasaikan sebarang kemelut masyarakat dan permasalahan ummah.

Besar harapan agar pondok moden ini dapat mengembalikan kekuatan sistem turath Islami terdahulu sehingga melahirkan pakar dalam pelbagai bidang termasuklah menangani dan menyelesaikan isu semasa dan terkini. Saya berkeyakinan penuh dengan kerjasama yang erat antara Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan dan MAIWP akan menatijahkan hasil pelajar yang mempunyai ilmu, sahsiah dan modal insan yang tinggi lagi unggul.

Saya mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan setinggi penghargaan dan syabas kepada yang terbabit sehingga tertubuhnya Pondok Moden Al-’Abaqirah ini.

Akhir kalam, saya berdoa kepada Ilahi agar Pondok Moden Al-’Abaqirah ini boleh menjadi mercu tanda kegemilangan pondok dan terus berjaya ke puncak menara ilmu. Amin.

Sekian, terima kasih.
YB Mejar Jeneral Dato’ Seri Jamil Khir Bin Haji Baharom (B)

 

Info Terkini

Kalendar Sekolah

Isn Sel Rab Kha Jum Sab Ahd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

AL-BAYAN